Uczniowie z Żychlina wygrali warsztaty kulinarne w Warszawie
Zostali „Klasą z Nestle”. Uczniowie I klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie, wygrali ogólnopolski konkurs dla szkół gastronomicznych.
Organizatorem konkursu była wiodąca firma na rynku kawy i produktów spożywczych. Młodzież musiała nagrać film, w którym przekonywali do podjęcia z nimi współpracy. Uczniowie z Żychlina byli na tyle skuteczni, że jako „Klasa z Nestle” wzięli udział w dwudniowych warsztatach kulinarnych w Warszawie. Szkolili się tam pod okiem Jerzego Pasikowskiego, doradcy kulinarnego i autorytetu w świecie gastronomii. Ponadto młodzież zdobyła zestawy noży i drobnego sprzętu AGD dla siebie i dla szkoły.
W ramach współpracy z firmą, uczniowie ZSEU po raz kolejny wyjadą do Warszawy na konkurs kulinarny. Jego zwycięzca zostanie zaproszony na kolację do restauracji Wojciecha Modesta Amaro i odbędzie miesięczny staż w kuchni szkoleniowej Nestle.
fot. ZSEU Żychlin