Warsztaty z obsługi gościa pod okiem Grzegorza Górnika z Akademii Kelnerskiej. Wzięli w nich udział uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie.
Młodzież z klas technikum żywienia i usług gastronomicznych z inicjatywy nauczycielki przedmiotów zawodowych – Elżbiety Sell, wzięła udział w ciekawych warsztatach. Przyszli kelnerzy szkolili się m.in. ze sposobów nalewania wina do kieliszków gości, noszenia talerzy oraz technik przekładania potraw na talerz gościa. Uczniowie pod okiem fachowca ćwiczyli też serwowanie potraw z wykorzystaniem wózka kelnerskiego, przygotowywania i podawania deseru z bananów flambirowanych, czy tzw. „płonący półmisek” oraz filetowania ananasa w obecności gościa.
Jak informuje Katarzyna Hryciuk, rzecznik prasowy ZSEU w Żychlinie, zajęcia zakończyły się uzyskaniem certyfikatu i już zapowiedziano, że odbędą się po raz kolejny.
fot. ZSEU Żychlin
*** *** ***
Koronawirus w Polsce stał się faktem. Bądź na bieżąco! Nie panikujemy, rzetelnie informujemy. Każdą informację weryfikujemy u źródła, nie publikujemy plotek ani informacji niesprawdzonych. Nie ścigamy się.
Regionalne informacje dot. koronawirusa znajdziecie pod adresem https://www.lm.pl/tagi/koronawirus
*** *** ***
Chcesz nas zainteresować tematem? Czekamy na sygnały/materiały. Piszcie na alert@lm.pl.
Twój komentarz może zostać przeczytany przez tysiące osób. Wydawca portalu LM.pl spółka LM LOKALNE MEDIA Sp. z o.o. nie bierze odpowiedzialności za jego treść. Komentarze zniesławiające lub mogące naruszać dobra osobiste osób trzecich grożą odpowiedzialnością karną i cywilną. Osoby pokrzywdzone mogą skutecznie dochodzić swoich praw w organach ścigania i w sądach. Zgodnie z ust. 16 Regulaminu Twój komentarz może zostać opublikowany nie tylko na tej stronie, ale również w innych mediach.
Komentarze nie na temat są usuwane.
KOMENTOWAĆ MOGĄ TYLKO OSOBY ZALOGOWANE