WYSZUKIWARKA
zamknij
ZALOGUJ SIĘ
zamknij
zaloguj się przez facebook-a
facebook
wyszukiwarka

Stylowo i nowocześnie. W salonie Mebli Rybaccy zaprojektujesz wnętrze swojego domu!

Materiał promocyjny

Dodano: 15.04.2019 00:01

Nie tylko projekt, ale możliwość obejrzenia urządzonej kuchni. Tylko w salonie Meble Rybaccy w Koninie dostępne są trójwymiarowe gogle, dzięki którym zobaczysz, jak wyglądać będzie wnętrze Twojego domu!

Znajdujący się przy ul. Poznańskiej w Koninie salon działa na rynku od 30 lat. Na 6000 metrów kwadratowych znaleźć można markowe meble do całego domu. Włoski design, najnowsze światowe trendy, ale też eleganckie, klasyczne i proste wzory. Są meble wypoczynkowe, sypialnie, jadalnie, kuchnie i pokoje dziecięce. Wszystko najwyższej jakości.

- Mamy bardzo dobrą ofertę. Odświeżamy całą ekspozycję. U nas można nie tylko wybrać meble do wszystkich pomieszczeń w domu, ale też ze specjalistami z każdego działu zaprojektować wnętrza

– mówi Michał Rybacki z Salonu Meblowego MR.

- Chciałbym podkreślić, że w ofercie posiadamy nie tylko meble z „górnej półki”, ale również szeroki wybór palety kolorystycznych bardzo dobrych jakościowo mebli ekonomicznych, które można kupić w naprawdę atrakcyjnych cenach

– dodaje.

Najciekawsze rozwiązanie dotyczy kuchni na wymiar. Dostępne są meble niemieckiej firmy Haecker i polskich jak WFM Kuchnie. Meble mają 5-letnią gwarancję, a przy ich doborze pomóc może projekt. I to nie tylko na ekranie komputera.

- Przy projektowaniu kuchni możemy użyć trójwymiarowych gogli. Projekt może być wysłany do klienta, który stojąc na budowie i rozglądając się, widzi swoją kuchnię

– mówi Michał Rybacki.

- To jest narzędzie, które będziemy chcieli w przyszłości zastosować do całego domu

– dodaje.

Nowością w Koninie jest również projektowanie przez Salon Meblowy MR pokoi dziecięcych i młodzieżowych. Pracownicy tego działu pomogą każdemu, kto zastanawia się nad urządzeniem przytulnego kącika dla swojej pociechy. W ofercie są meble marki Pinio i Meblik. Ale poza nimi, specjaliści dobiorą wszystkie dodatki.

- Klient nie musi się zastanawiać jak to wszystko poukładać. My to zrobimy profesjonalnie

– mówi Michał Rybacki.

Na uwagę zasługuje również sprzęt, jaki oferuje salon Meble Rybaccy. Kuchenki, lodówki, ale także blendery i czajniki elektryczne marki SMEG. To włoska firma, która istnieje od 1948 roku i dziś jest jednym z wiodących producentów sprzętu gospodarstwa domowego. SMEG przywiązuje wagę do szczegółów i niestandardowych rozwiązań wzorniczych oraz technologicznych.

- Bardzo lubimy tę markę. Ona jest designerska i bardzo dobra jakościowo

– podkreśla Michał Rybacki.

Twarzą firmy SMEG w Polsce jest Łukasz Kawaller, wybitny kucharz i zwycięzca pierwszej edycji Hell's Kitchen - Piekielnej Kuchni. Jego kulinarny talent, ale też opanowanie docenił Wojciech Modest Amaro. Łukasz Kawaller to też laureat L'art de la cuisine Martell. To on przygotował specjalnie dla klientów Salonu Meblowego MR w Koninie przepis na świąteczny żurek w chlebie z jajkiem w koszulce i olejem dębowym.


Składniki:

Zakwas:

  • 100g mąki żytniej razowej typ 720
  • 0,5l wody
  • 4 szt. drobno posiekane ząbki czosnku 

Żurek:

  • 200g wędzonego boczku
  • 350g białej kiełbasy surowej
  • 1 szt. dużej cebuli
  • 1 szt. kiełbasy wędzonej
  • 0,4l zakwasu na żurek
  • 2l wody
  • włoszczyzna
  • ziemniaki 
  • chrzan suszony
  • majeranek
  • listki laurowe
  • ziele angielskie 

Przygotowanie:

Zakwas:

Składniki na zakwas wymieszać razem ze sobą i umieścić w słoju 1,5 litra. Zakwas odstawić w ciepłe miejsce na min. 4 dni. Raz dziennie przemieszać. Po tym czasie zakwas powinien nabrać swoistego kwasu i być gotowy do użycia.

Żurek:

Boczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę 1 cm / 1 cm. Przesmażyć na  patelni, a następnie umieścić w garnku z wodą, białą, surową kiełbasą,  listkiem laurowym, zielem angielskim i umytą włoszczyzną ( w tym ziemniaki),  ugotować wywar. Ugotowaną białą kiełbasę wyjąć z wywaru i przesmażyć na patelni, na której wcześniej smażony był boczek. Włoszczyznę wyłożyć na talerz, 1/3 zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Do wywaru wlać wcześniej przygotowany zakwas, zagotować i osolić do smaku. Opcjonalnie można dodać do niego kilka grzybów podczas gotowania. Włożyć startą włoszczyznę, przyprawić majerankiem( ok. 2 czubate łyżki ), oraz chrzanem. Żurek podawać z pokrojoną w ukośne paski białą kiełbasą, ugotowanym jajkiem i świeżą pietruszką.

Jajo:

Filiżankę nasmarować kroplą oleju lub wody, tak aby folia spożywcza łatwiej przylegała do ścianek. Odciąć duży kawałek folii spożywczej z rolki i posmarować go olejem z natki pietruszki od środka, w ten sposób jajo łatwiej odejdzie od folii. Wybić jajko do środka, doprawić solą i uformować je w folii na pożądany kształt. Gotować 3-4 minuty, do ścięcia białka i uzyskania kremowego żółtka.

Chleb:

Równo przyciąć górny brzeg chleba do żurku, starannie wydrążyć miąższ. Przed podaniem wstawić chleb na pieczenie do pieca na min 5 minut w 180 °C. Pamiętaj by spryskać go wodą przed pieczeniem.

Olej dębowy:

Suszoną korę przypalić palnikiem, a następnie zalać olejem podgrzanym do 70 °C. Proporcja kory do oleju objętościowo 1:3 Odstawić na kilka dni w ciepłym miejscu, by dąb oddał swój smak.

Końcowe przygotowanie:

Chleb zapiec w piecu, nalać do niego żurek, dodać jajo i 3 plasterki białej kiełbasy. Wykończyć zupę kilkoma kroplami oleju z natki pietruszki i oleju dębowego. 

SALON MEBLOWY MR
ul. Poznańska 82
62-510 Konin
tel. (63) 242-37-58
www: www.mrmeble.pl
email: salon@mrmeble.pl

Salon czynny:
PN – PT 10.00 – 18.00
SOBOTA 10.00 – 14.00

slajd 1 z 23
NASTĘPNY SLAJD

Chcesz nas zainteresować tematem? Czekamy na sygnały/materiały. Piszcie na alert@lm.pl.

Czytaj więcej na temat:meble,   wyposażenie wnętrz,   meble rybaccy,   żur,   Michał Rybacki
Copyright © 1999 - 2019 LM LOKALNE MEDIA Sp. z o.o. Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu.
programowanie: PERSABIO