WYSZUKIWARKA
zamknij
ZALOGUJ SIĘ
zamknij
zaloguj się przez facebook-a
facebook
wyszukiwarka

Dieta bezglutenowa nie dla wszystkich - „Czwartkowe spotkania z uczelnią”

Dodano: 15.04.2021 11:00

Dieta bezglutenowa nie dla wszystkich - „Czwartkowe spotkania z uczelnią”. 

Gluten - białko występujące w zbożach - w ostatnim czasie jest tematem nie tylko rozpraw naukowych z zakresu medycyny i dietetyki, ale także bohaterem pism kobiecych. Dieta bezglutenowa polecana jest osobom zdrowym, jako jeden ze sposobów zdrowego odżywiania i redukcji wagi, czy słusznie?

Na to i wiele innych pytań odpowie dr n. med. Angelika Kargulewicz podczas wykładu „Dieta bezglutenowa – wskazania do zastosowania”. Omówi rolę jaką pełni gluten w diecie człowieka, a także zasady stosowania diety eliminacyjnej oraz jej medyczne wskazania.

Angelika Kargulewicz jest doktorem nauk medycznych, dietetykiem i wykładowcą Wydziału Nauk o Zdrowiu PWSZ w Koninie, autorką licznych publikacji związanych z dietetyką, a także redaktor prowadzącą czasopisma o zdrowym odżywianiu „Food Forum”. Jest także praktykiem - na co dzień prowadzi zindywidualizowane poradnictwo żywieniowe oraz zajmuje się diagnostyką nietolerancji pokarmowych.

Spotkanie online odbędzie się w ramach cyklu „Czwartkowe spotkania z uczelnią” 15 kwietnia o godz. 17.00. Link do wykładu http://bityl.pl/dzOlw

Następne wykłady pojawią się w kolejne czwartki, i tak aż do 17 czerwca, zawsze o tej samej godzinie. Wykłady transmitowane będą za pomocą platformy Microsoft Teams, zgodnie z harmonogramem spotkań. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do udziału, a jeśli nasuną się Państwu pytania związane z tematem wykładu, prosimy o ich przesłanie na adres: czwartek.na.uczelni@konin.edu.pl. Odpowiedzi na nie, w zależności od prowadzącego i przebiegu spotkania, zostaną przekazane bezpośrednio po zakończeniu prelekcji, jeszcze podczas łączenia na Teamsie, lub po wykładzie, pisemnie, na adresy email, z których pytania wysłano.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do udziału! Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Koninie

 

*** *** ***

Koronawirus w Polsce stał się faktem. Bądź na bieżąco! Nie panikujemy, rzetelnie informujemy. Każdą informację weryfikujemy u źródła, nie publikujemy plotek ani informacji niesprawdzonych. Nie ścigamy się.

 

Regionalne informacje dot. koronawirusa znajdziecie pod adresem https://www.lm.pl/tagi/koronawirus

*** *** ***

Chcesz nas zainteresować tematem? Czekamy na sygnały/materiały. Piszcie na alert@lm.pl.

Czytaj więcej na temat:PWSZ Konin,   czwartkowe spotkania z uczelnią,   dieta,  

DODAJ SWÓJ KOMENTARZ

KOMENTOWAĆ MOGĄ TYLKO OSOBY ZALOGOWANE

max 1000 znaków (0)
max 28 znaków (0)

Twój komentarz może zostać przeczytany przez tysiące osób. Wydawca portalu LM.pl spółka LM LOKALNE MEDIA Sp. z o.o. nie bierze odpowiedzialności za jego treść. Komentarze zniesławiające lub mogące naruszać dobra osobiste osób trzecich grożą odpowiedzialnością karną i cywilną. Osoby pokrzywdzone mogą skutecznie dochodzić swoich praw w organach ścigania i w sądach. Zgodnie z ust. 16 Regulaminu Twój komentarz może zostać opublikowany nie tylko na tej stronie, ale również w innych mediach.
Komentarze nie na temat są usuwane.

POPULARNE KOMENTARZE

A jak się żywili nasi przodkowie, w jaki sposób konserwowali żywność i czy tamta żywność była zdrowsza od tej, którą się dzisiaj karmimy ? Słonina, czosnek, cebula, no i szklanka samogonu to była podstawa jadłospisów naszych przodków a chleb na zakwasie. Dzisiaj w żywności mamy konserwanty, polepszacze, barwniki i inne trucizny, które spożywamy i dlatego chorujemy.
Dodano: 12.04.2021 17:51    Przez: Zdrowa dieta ?
Czy obecnie mamy zdrową żywność ? Głównie zaopatrujemy się w produkty żywnościowe w zagranicznych marketach, bo taniej, czy kupujemy tam zdrową żywność i jak ona wpływa na nasze zdrowie ?
Dodano: 12.04.2021 17:06    Przez: Konsument

KOMENTARZE

Czy obecnie mamy zdrową żywność ? Głównie zaopatrujemy się w produkty żywnościowe w zagranicznych marketach, bo taniej, czy kupujemy tam zdrową żywność i jak ona wpływa na nasze zdrowie ?
Dodano: 12.04.2021 17:06    Przez: Konsument
A jak się żywili nasi przodkowie, w jaki sposób konserwowali żywność i czy tamta żywność była zdrowsza od tej, którą się dzisiaj karmimy ? Słonina, czosnek, cebula, no i szklanka samogonu to była podstawa jadłospisów naszych przodków a chleb na zakwasie. Dzisiaj w żywności mamy konserwanty, polepszacze, barwniki i inne trucizny, które spożywamy i dlatego chorujemy.
Dodano: 12.04.2021 17:51    Przez: Zdrowa dieta ?
Człowiek nie świnia i zje wszystko, bo przecież żywność jest naszpikowana pestycydami, anabolikami i chemią dokładnie, nieraz coś zjemy i od razu odczuwamy dolegliwości żołądkowo-jelitowe, czy to jest zdrowa żywność ?
Dodano: 15.04.2021 17:19    Przez: No nie
Copyright © 1999 - 2021 LM LOKALNE MEDIA Sp. z o.o. Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu.
programowanie: PERSABIO