Skocz do zawartości

Prześlij nam swoje filmy, zdjęcia czy tekst. Bądź częścią naszego zespołu. Kliknij tutaj!

LM.plWiadomościMłodzież z Żychlina na kulinarnym szlaku: od pralin do ramenu

Młodzież z Żychlina na kulinarnym szlaku: od pralin do ramenu

Dodano:
Młodzież z Żychlina na kulinarnym szlaku: od pralin do ramenu

Trójka uczniów technikum żywienia z ZSEU z Żychlina wzięła udział w międzynarodowym kulinarnym campie, który odbywał się w Łodzi.

Mieli okazję pracować w międzynarodowej Akademii kulinarnej Ashanti pod okiem wyśmienitych fachowców. Podczas tego wyjątkowego tygodnia zapoznali się że sztuką carving, przygotowania pralin, ramenu a także, odbyli warsztaty sommelierskie. Intensywny tydzień zakończono uroczystym podsumowaniem o wręczeniem certyfikatów.

Pola Pyzdrowska, Paulina Wojtyła z klasy 4 oraz Jakub Jacolik z klasy 2 z pewnością już wkrótce wykorzystają zdobytą wiedzę i doświadczenie w zbliżającym się roku szkolnym. Organizatorem było FRSE i Erasmus +

Fot. ZSEU w Żychlinie 

 

Potwierdzenie
Proszę zaznaczyć powyższe pole