Z Żychlina na praktyki zawodowe do Karola Okrasy
Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie wyśle w lipcu swoich uczniów na praktyki do restauracji Karola Okrasy w Warszawie.
Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie wyśle w lipcu swoich uczniów na praktyki do restauracji Karola Okrasy w Warszawie.
- Praktyki odbędą się dzięki współpracy, nawiązanej po kulinarnych warsztatach w szkole (na zdjęciu) z Karolem Okrasą, profesjonalistą w branży gastronomicznej – poinformowała naszą redakcję Magdalena Baranek z ZSEU w Żychlinie.
Uczniowie z klasy III TŻiUG: Emila Wiśniewska, Ewa Rusek, Marlena Koźmińska, Adrian Grzemski oraz tegoroczny absolwent Michał Trawiński rozpoczną 4-tygodniową praktykę w restauracji „Platter”, która znajduje się w pięciogwiazdkowym hotelu InterContinental w Warszawie. - Uczniowie z klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych będą doskonalić swój warsztat kulinarny pod czujnym okiem mistrza – dodała Magdalena Baranek.
Uczniowie poznają tajniki wspaniałej kuchni oraz nowoczesne rozwiązania technologiczne. - To wielkie wyróżnienie dla szkoły, że może szkolić swoich uczniów w tak prestiżowym zakładzie gastronomicznym – uważa rzeczniczka ZSEU w Żychlinie. – Nasza szkoła przywiązuje dużą wagę do praktycznej nauki zawodu. Młodzież może realizować praktyki zawodowe na terenie całej Polski, ponieważ szkoła współpracuje z różnymi przedsiębiorstwami, które zapewniają realizację praktyk na jak najwyższym poziomie.
Ĺąródło: ZSEU w Żychlinie
Dziękujemy za Twoją obecność. Obserwuj nas w Wiadomościach Google, aby być na bieżąco.