Gotowali pod okiem mistrzów
Dodano: , Żródło: LM.pl
Tradycyjne produkty, a nowoczesna kuchnia polska. W warsztatach kulinarnych pod takim hasłem uczestniczyli uczniowie z Kościelca.
Tradycyjne produkty, a nowoczesna kuchnia polska. W warsztatach kulinarnych pod takim hasłem uczestniczyli uczniowie z Kościelca.
Młodzież z klasy trzeciej technikum żywienia Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Zawodowego w Kościelcu wyjechała na warsztaty do Elgiszewa, koło Torunia. Konrad Dzikowski i Sebastian Dzierzgwa gotowali pod okiem Dariusza Szymańskiego z bydgoskiego „Klubu Kolacyjnego” oraz Eugeniusza Mientkiewicza, kucharza i smakosza.
Uczniowie z Kościelca wyczarowali gęsią wątróbkę z kaparami i anchois, zupę jabłkową z bursztynem i pomidory z kardamonem. Za swoje kulinarne dzieła, otrzymali książkę „Kuchnia z rodowodem”, czyli potrawy rodem z województwa kujawsko-pomorskiego.
Młodzież po dwóch dniach kursu praktycznego i teoretycznego otrzymała specjalny certyfikat.
fot. ZSRCKU w Kościelcu
Młodzież z klasy trzeciej technikum żywienia Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Zawodowego w Kościelcu wyjechała na warsztaty do Elgiszewa, koło Torunia. Konrad Dzikowski i Sebastian Dzierzgwa gotowali pod okiem Dariusza Szymańskiego z bydgoskiego „Klubu Kolacyjnego” oraz Eugeniusza Mientkiewicza, kucharza i smakosza.
Uczniowie z Kościelca wyczarowali gęsią wątróbkę z kaparami i anchois, zupę jabłkową z bursztynem i pomidory z kardamonem. Za swoje kulinarne dzieła, otrzymali książkę „Kuchnia z rodowodem”, czyli potrawy rodem z województwa kujawsko-pomorskiego.
Młodzież po dwóch dniach kursu praktycznego i teoretycznego otrzymała specjalny certyfikat.
fot. ZSRCKU w Kościelcu